Tvillingene

Gemini, også kjent som “Tvillingene”, er et veldig berømt stjernebilde med stor astrologisk betydning. Dets nordøstlige seksjon krysses av Melkeveien og det observeres enkelt gjennom vinteren når mange store stjernehoper dukker opp på himmelen. Siden tvillingene ligger på ekliptikkplanet trekker solen, månen og planetene deres baner over hele stjernebildet.
 
Form og posisjon:Tvillingene
Tvillingene ser ut som to personer stående ved siden av hverandre. Hodene på de to menn symbolisere den berømte romerske Dioscuri: Castor og Pollux. Pollux, den skarpere stjernen i Tvillingene, er kun 34 lysår borte fra oss her på jorda. Den skinner oransje og er en del av den berømte vintersekskanten. Castor er et flerstjernesystem som består av tre hoved- og tre sekundærstjerner.
 
Rektascensjon: 06t 00m til 08t 08m
Deklinasjon: +10 til +35°
 
Skarpeste stjerne: Beta Geminorum (Pollux)
 
Mytologi:
Navnene til de uadskillelige Tvillingene, som opprinnelig stammer fra gresk mytologi, er Castor og Polydeukes, som senere ble Castor og Pollux under romersk styre. Castor er sønnen til kong Tyndareos av Sparta og Pollux sønnen til Zevs. Derfor var en av de dødelig, mens den andre var en udødelig halvgud. Sammen opplevde Tvillingene det heroiske eventyret med Argonautene, som er regnet for å være det tredje store eventyret i gresk litteratur etter Odysseen og Iliaden. Men under en krangel med venner ble Castor drept, hvorpå Polydeuces spurte sin far Zevs om å dele dødligheten med sin bror. Fra denne tid brukte de deres dager i Hades, underverdenen, når de så var på Olympusfjellet, gudenes fjell, dedikert deres broderlige kjærlighet, ble de begge plassert på himmelen.
 
Astrologisk betydning: Personer som er født under stjernetegnet Tvillingene regnes som vennlige og fleksible. Utadvente og veltalende, de opptrer for noen som overfladiske og lunefulle. Takket være en hurtig oppfattelse, finnes det ikke noe problem for krevende for en Tvilling. Tvillingenes element er luften.
 
Beste årstid for observasjon: Vinter
 
Nærliggende stjernebilder: Kusken, Tyren, Orion, Den Lille Hund, Krepsen, Gaupen