Skytten

Skytten er det sørligste av de astrologiske stjernetegnene, noe som plasserer det midt i senter av galaksen. Liggende som det gjør mellom Scorpio og Steinbukken, Skytten er veldig nærme de stjernerike regionene av Melkeveien. Den kan være vanskelig å se fra land på den nordlige halvkulen av verden pga. Dens sørlige plassering på himmelen. Rundt 22 av dens stjerner vet vi har planeter, noe som betyr at den har flere planetverter enn et hvilket som helst annet kjent stjernebilde.
 
Form og posisjon:Skytten
Selv om dets navn betyr "Skytten" på latinsk, føler mange moderne stjernekikkere at stjernebildets form er mer sammenlignbart med en tekanne og de tåkete stjernehopene til Melkeveien forestiller "dampen" fra tuten av tekannen. Den skarpeste stjernen til Skytten, Epsilon Sagittarii, er 250 ganger mer lyssterk enn solen. Dersom du ønsker å finne Skytten på himmelen kan stjernebildene av Steinbukken og Skorpionen fungere som veiledning: Steinbukken er øverst til venstre, Skorpionen nederst til høyre for Skytten.
 
Rektascensjon: 17t 43m til 20t 28m
Deklinasjon: -45 til -12°
 
Skarpeste stjerne: Epsilon Sagittarii (Kaus Australis)
 
Mytologi:
Stjernebildet var først identifisert av babylonerene og så sumerene, sistnevnte identifiserer det med forfedrenes gud Pabilsag. Grekerene ga stjernebildet navnet Chiron, den samme karakter som Skytten, som var en kentaur. En kentaur er en skapning som har overkroppen på en mann og kroppen til en hest, kjent for sine ferdigheter med pil og bue. Chiron, en poet og vis mentor for mytologiske helter slik som Herkules, Akilles og Aesculapius, var udødelig. Såret i hovene av en forgiftet pil, smerten gjorde at han ønsket å dø. Som et resultat plassert Zevs ham på himmelen.
 
Astrologisk betydning: Skytten er et astrologisk stjernetegn, og astrologer hevder at personer født under skyttens tegn er morsomme typer, åpne for nye erfaringer og med en klar sans for humor. Idealisme og en brennende sans for rettferdighet kan også karakterisere personer født i dette tegnet. Skyttens element er ild.
 
Beste årstid for observasjon: Sommer
 
Nærliggende stjernebilder: Ørnen, Skorpionen, Den sørlige krone, Teleskopet, Mikroskopet, Steinbukken