Reven

Reven, eller "Fox Vulpecula" som det også kalles, er et veldig svakt stjernebilde på den nordlige himmelen. Gjenkjennbart av en åpen linje fra den bakre linjen av en revs nese til halen. En kan nesten se reven lure jegerene.
 
Form og posisjon:Reven
Reven finner du mellom Svanen (øverst til høyre) og Pilen (nederst til venstre). Ingen av stjernene er lysere enn størrelse klasse 4, men strekker melkeveiens stjernerike og skarpe bånd ved Reven, som gjør det interessant å observere. Reven inneholder derfor en rekke med åpne klynger som kan observeres relativt enkelt. Spesielle trekk er den "Planetariske Stjernetåken M27", og også den åpne klyngen "Collinder 399". Den skarpeste stjernen i Reven er en rød gigant kalt Anser.
 
Rektascensjon: 18t 57m til 21t 30m
Deklinasjon: +19 til +29 grader
 
Skarpeste stjerne: Anser (Alpha Vulpeculae)
 
Mytologi:
Stjernebildet reven ble først klassifisert i 1690, så det er ikke del av en mytologisk bakgrunn. Tidligere var det "Reven og Gåsa", men Gåsa er ikke lenger et stjernebilde. Beklageligvis er det ikke noen indikasjon på en mytologisk forbindelse mellom disse to dyrene. Derimot kunne de vært forbundet med guden Zevs, som noen andre dyr på himmelen er – som en trøstende respektfull finale til deres død i kamp. Om reven og gåsa er sammen i et stjernebilde er beklageligvis ukjent for oss akkurat nå.
 
Beste årstid for observasjon: Sommer
 
Nærliggende stjernebilder: Svanen, Lyren, Herkules, Pilen, Delfinen, Pegasus