Løven

Løven er et slående distinkt stjernebilde på vårhimmelen. I tillegg til å låne bort sin egen storhet til nattehimmelen, har stjernebildet også en astrologisk betydning siden det er lokalisert på ekliptikkplanet, noe som gjør det til et av de 12 astrologiske stjernetegn.
 
Form og posisjon:Løven
Løven er gjenkjennelig med en buet stjernelinje, som også er kjent som Sigden. Denne linjen sies å representere løvens manke. Slike skarpe stjerner som Denebola, Regulus, Algieba (γ) og δ Leonis former kroppen, mens stjernene ζ μ og ε Leonis utgjør hodet. I tillegg kan et par bemerkelsesverdige binære stjerner observeres inne i stjernebildet Løven.
 
Rektascensjon: 12t 00m til 9t 15m
Deklinasjon: +0 til +30°
 
Skarpeste stjerne: Alpha Leonis (Regulus)
 
Mytologi:
I den greske mytologien representerte stjernebildet den “Nemeanske Løven”, som herjet byer og hadde sitt oppholdssted i nærheten av byen Nemea. Takket være dens ekstraordinære pels var Løven usårbar for et hvilket som helst angrep – alle våpen bare spratt bort når de traff den. Å drepe den var en av “Herakles's” – også kjent som “Herkules” – tolv oppgaver gitt ham av hans far Zevs. Etter et mislykket forsøk på å gjøre det med et sverd, kvelte han Løven med sine bare hender. Senere bar Herakles pelsen og var hamselv usårbar. Guden Zevs, derimot, æret Løven ved å gi den en plass på himmelhvelvingen.
 
Astrologisk betydning: Personer født i dette tegnet regnes som sosiale, selvsikre og velsignet med suksess. Deres generøsitet og egoisme gjør dem veldig ofte til ideelle ledere. Ikke desto mindre har de et godt hjerte, takket være hvorfor de har mange venner. Ild er deres element.
 
Beste årstid for observasjon: Vår
 
Nærliggende stjernebilder: Den Lille Løve, Krepsen, Sekstanten, Begeret, Jomfruen