Dragen

Dragen er et stjernebilde på den nordlige himmelen, som kan observeres hele året. Draco er kun synlig på den nordlige halvkulen, så personer som bor på den sørlige halvkulen vil ikke kunne se dette lange stjernebildet. Dens stjerner er ikke veldig skarpe. Med kun tre stjerner over størrelse 3.0. ble det en av de 48 stjernebildene som den berømte astronomen Ptolemy listet i sin bok, og blir en av de 88 moderne stjernebildene som har vart til i dag.
 
Form og posisjon:Dragen
Formen av stjernebildet Dragen er ganske utstrakt og derfor ganske slående på kveldshimmelen. Den er spesielt enkel å finne, da den snor seg rundt Karlsvogna og Lille Bjørn. Den enkleste måten å få øye på stjernebildet Dragen er å finne dens hode. Dens hode består av fire stjerner sohe Hercules constellation. The Dragon constellation ends with Thuban, the pole star 4,000 years agom ligger nord for stjernebildet Herkules. Stjernebildet Dragen utløper med Thuban, polstjernen for 4,000 år siden.
 
Rektascensjon: 9t 20m til 20t 54m
Deklinasjon: +47 til 86 grader
 
Skarpeste stjerne: Gamma Draconis (Thuban)
 
Mytologi:
I gresk mytologi representerer stjernebildet Dragen den dragen som voktet det gyllene epletreet som igjen representerer evigvarende ungdom. Herkules bekjempet dragen i en av hans tolv oppgaver og stjal eplene fra treet. I romersk mytologi representerer stjernebildet Dragen den dragen som ble drept av gudinnen Minerva og ble kastet til himmelen.
 
Den beste tiden for observasjon: Året rundt, med det beste tidspunktet om våren
 
Nærliggende stjernebilder: Lille Bjørn, Store Bjørn, Kefeus, Giraffen, Svanen, Lyren, og Bjørnevokteren