Tyren

Stjernebildet Tyren finnes på begge sider av solens elliptiske bane, noe som således gjør det til et av de 12 astrologiske stjernetegn. Dette stjernebildet sees på vinterhimmelen spesielt rundt desember og januar, og er oppsiktsvekkende enkelt å observere pga. den gjenkjennelige naturen til mange av dets vakre stjerner.
 
Form og posisjon:Tyren
Taurus dukker opp på himmelen, formet som en tyr og kan finnes nordøst for den prominente stjernetåken Orion. Blant sine mest merkbare trekk er de "V"-formede stjerneformasjonene kjent som Hyadene, som utgjør oksens hode. The øye av Tyren er demarcated by the reddish glow til stjernen Aldebaran. Toppen av oksens horn representeres av stjernen Elnath, den neste skarpeste stjernen i stjernebildet Tyren, som du finner i en østlig retning fra Hyadene. Til sist, den relativt unge stjernegruppen kjent som Pleiadene finner du nær Elnath.
 
Rektascensjon: 18t 40m til 20t 35m
Deklinasjon: -2 til +31°
 
Skarpeste stjerne: Aldebaran
 
Mytologi:
I gresk mytologi var gudenes konge Zevs betatt av den vakre Europa. Zevs besluttet at han ønsket å forføre Europa, så han poserte som en stor hvit tyr. Mens Europa plukket blomster kom hun over denne imponerende tyren og satte seg på dens rygg og started å kjærtegne den. Hun ble så opptatt med denne aktiviteten at hun ikke merket han beveget seg. De svømte bort, for til sist å ankomme øya Kreta. Når de ankom Kreta avslørte Zevs at han var guden Zevs, hvorpå han gjorde Europa til kretas dronning. Til minne om hans forvandling til en tyr laget Zevs "Taurus", stjernebildet Tyren.
 
Astrologisk betydning: Tyrer er styrt av jordas element, som gjør de til praktiske personer. Tyrer, lik Zevs gudenes konge, er sterkt lidenskaplige og romantiske av karakter. Lykke for tyrer kommer med tiden, ved tålmodig å bygge opp et vellykket liv for seg selv og deres familier.
 
Beste årstid for observasjon: Vinter
 
Nærliggende stjernebilder: Kusken, Persevs, Væren, Hvalen, Floden, Orion, Tvillingene