Krepsen

Krepsen, også kjent med sitt latinske navn “Cancer”, er et stjernebilde funnet på ekliptikkplanet. Fra 2002, er solen i stjernebildet fra 21. juli til 10. august hver år. Som et stjernetegn har Krepsen en spesiell astrologisk betydning, og påvirker folks skjebne.
 
Form og posisjon:Krepsen
Krepsen former en "YY" hvor Y-ene er sammenkoblet i foten. Den er vanskelig å se med det blotte øye, da den består hovedsaklig av relativt svake stjerner. Den enkleste måten å finne stjernebildet på er å trekke en tenkt linje mellom de klart synlige Tvillingene (Gemini – til høyre for Krepsen) og Løven (Leo, til dens venstre side).
 
Rektascensjon: 7t 55m til 9t 20m
Deklinasjon: +7 til +33°
 
Skarpeste stjerne: Beta Cancri (AltarF)
 
Mytologi:
En interessant legende er vedlagt det astrologiske tegnet Krepsen. Det sies at Herakles, en uekte sønn av Zevs, måtte kjempe mot en vannslange. I løpet av kampen sendte Hera, guders mor, som foraktet Herakles, en ondsinnet Kreps for å drepe ham. Krepsen bet Herakles på helen hans så hardt at han ble rasende. Han grep tak i Krepsen, og kastet den opp med slik en kraft, at den fløy opp til himmelen hvor den fortsatt den dag i dag kan sees som stjernebildet Krepsen.
 
Astrologisk betydning: Personer født i dette tegnet er veldig sensitive og emosjonelle. De vurderes å være heller innadvendte og sjenerte, men samtidig er de i stand til å være veldig sosiale og empatiske. De er forsiktige når det kommer til finansielle saker. Deres element er vann.
 
Beste årstid for observasjon: Vinter
 
Nærliggende stjernebilder: Gaupen, Tvillingene, Den Lille Hund, Vannslangen, Løven