Skorpionen

Skorpionen er et heller iøynefallende stjernebilde. Det er nærme midten av Melkeveien og også på ekliptikkplanet som et av de 12 astrologiske stjernetegn. Pga. sine skarpe stjerner, oppstillte klør og den typiske skorpion-buen på brodden, er dette stjernebildet relativt enkelt å finne på himmelen selv for begynnere.
 
Form og posisjon:Skorpionen
Den skarpeste stjernen i skorpionen var også kalt Qualbu’l-Agrab – “skorpionens hjerte” av araberene pga. Dens posisjon. Grekerene hadde et interessant navn for den i tillegg: Antares (Antares) – som betyr “anti-Mars”. Navnet kommer fra den røde fargen til stjernen og det faktum at Mars og “anti-Mars” ikke ofte møter hverandre på himmelen. Når du har funnet “anti-Mars” vil du kunne gjenkjenne klørne og brodden på skorpionen som stikker opp. Beklageligvis kan du bare se dette stjernebildet gjennom sommeren og selv da er det ufullstendig på grunn av den veldig sørlige himmelposisjonen.
 
Rektascensjon: 15t 47m til 17t 59m
Deklinasjon: -46 til -8 grader
 
Skarpeste stjerne: Antares (størrelse 1,06)
 
Mytologi:
For å kunne gjøre kongens datter, Merope, hans kone, den erfarne jegeren Orion måtte frigjøre øya Chios for alle ville dyr i henhold til mytologien. Han klarte ikke å gjøre det på tross av all hans erfaring, så kongen tillot ham ikke å gifte seg med hans datter. Orion got veldig upset om denne, og han ønsket å drepe alle dyrene i verden. Det gjorde Gaia, jordgudinnen, veldig redd. Hun sendte ut en liten, men farlig skorpion for å stoppe utryddelsen på alle dyr og Orion fra å forårsake noe skade. Jaktens gudinne, Artemis, likte Orion og ønsket å beskytte ham fra hans ruin. Hun løste konflikten på en enkel måte. Hun plassert de begge på motsatte ender av himmelhvelvingen. Selv i dag holder Orion og Skorpionen seg langt borte fra hverandre på himmelen – du vil aldri se dem begge samtidig.
 
Astrologisk betydning: Personer født under stjernetegnet Skorpionen er viljesterke og selvsikre. Ved at de er veldig lidenskaplige kan de bli sjalu og hevngjerrige. De er veldig ærlige og oppriktige og kan hjelpe folk med det, men såre dem i tillegg. Skorpionens element er vannet.
 
Beste årstid for observasjon: Sommer
 
Nærliggende stjernebilder: Vekten, Ulven, Vinkelhaken, Alteret, Den sørlige krone, Skytten